Lediga tjänster

Nu söker vi en jurist på vikariat ett år. Vi vill att du börjar så snart som möjligt.

Vi söker en jurist (vikariat)

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd är en statlig myndighet som arbetar för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar. Vi är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger på kommunernas socialnämnder, däribland internationella adoptioner.

Utöver vårt kunskapsuppdrag auktoriserar vi och har tillsyn över de svenska adoptionsorganisationernas arbete med att förmedla adoptioner av barn till Sverige. Vi följer utvecklingen i världen samt samlar och sprider information i frågor som rör internationell adoption av barn.

Myndigheten har idag 16 anställda.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta med internationella adoptioner, både auktorisation och tillsyn, men också med familjerättsliga och andra juridiska frågor inom myndighetens verksamhetsområde. Förutom att tillämpa svensk lagstiftning kommer du att arbeta med andra länders lagstiftning. I arbetet ingår att utföra rättsutredningar, föredra ärenden och ta fram förslag till beslut. Du kommer också att svara på juridiska frågor från yrkesverksamma och allmänheten.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har juridisk högskoleexamen och erfarenhet av arbete i statlig myndighet. Det är särskilt meriterande om du är notariemeriterad och om du har erfarenhet av arbete med barnrättsfrågor.

Arbetet kräver att du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, har ett strukturerat arbetssätt och en god analytisk förmåga. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har mycket lätt för att samarbeta med andra. Vidare ska du vara noggrann och ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du också har kunskaper i fler språk.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat under ca ett år. Tjänsten är i Stockholm. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Vi ser gärna manliga sökande till tjänsten för att främja jämställdhet på arbetsplatsen.

Ansökan

Sista dag att ansöka är den 31 maj.

Skicka din ansökan med e-post till info@mfof.se eller med vanlig post till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, Box 308, 101 26 Stockholm. Kom ihåg att ange referens/diarienummer: 2.2.1:390/17

Kontaktpersoner

Kristina Svartz, generaldirektör
076-501 47 06

Fackliga företrädare

SACO: Karin Juhlén 08-545 556 84

ST: Elin Torebring 08-545 556 91

Uppdaterad: 2017-05-09

Uppdaterad: 2017-05-09